Vedlikehold

Behandling av fabrikkoljet gulv

Vi anbefaler at ferdig oljet gulv fra fabrikk  blir behandlet med vedlikeholdsolje før man tar det i bruk.

Behandlet heltregulv

Legges det nytt heltregulv, bør dette slipes med finkornet papir og behandles før det tas i bruk. Dette fordi et nylagt gulv som oftest ikke er helt plant og at nesten alt nytt heltregulv har en hinne som gjør at særlig olje og beis ikke vil feste seg skikkelig. Man ser også “merker” etter sagbladet/fresen på noen gulv, og dette går ikke bort med kun pussing. Hvis man legger ubehandlet gulv som har v-fuge, må man nettingslipe gulvet med 180/200 korning før behandling.

Lakkert lamellparkett

De fleste produsenter av lamellparkett leverer den ferdig behandlet, og trenger ikke lakkeres på nytt. Produsenten har behandlet parketten på en spesiell måte som gjør at lakken er veldig hard. Dette gjør parketten vanskelig å pusse og ny lakk vil sitte dårlig. Garantien gjelder heller ikke dersom den overlakkes. Vi anbefaler derfor å bruke gulvet ett års tid før det eventuelt “mattes” ned, og ett eller to strøk lakk påføres.

Renhold av gulv

Basert på lang erfaring i bransjen har vi i Fredrikstad Bygg & Parkettsliperi gjort oss en rekke tanker rundt det daglige renhold, og vi ønsker å bistå med råd og tips om dette.

Det er dessverre mulig å ødelegge et nybehandlet tregulv i løpet av svært kort tid med bruk av feilaktige renholdsmidler. Et enkelt middel som grønnsåpe vil f.eks. gjøre at et nyoljet tregulv kan gå fra gyllen glød til grått og livløst i løpet av noen få måneder.

Med vår kompetanse innen gulvbearbeiding tilbyr vi en pakkeløsning med fokus på bevaring av tregulv, og en gjenomgående VARIG kvalitetsheving på det daglige renholdet. Våre kunder vil fortrinnsvis være alle bedrifter med utstrakt bruk av tregulv i sine lokaler.
Nye kunder vil få tilbud om ”nullstilling” (sliping/ rensing) av sine tregulv, samt full nedvasking av lokalet til en fordelaktig pris i forbindelse med avtaleinngåelse og oppstart av daglig vedlikehold. Det vil også i samarbeid med kunden bli utarbeidet en plan for periodisk vedlikehold (oljing) av gulvene.

Vedlikehold av oljet gulv

Vi kan være behjelpelig med å vedlikeholde deres oljede gulv, og setter gjerne opp en plan på dette.

Kontakt oss her for et uforpliktende tilbud på gulvlegging, gulvsliping eller gulvbehandling.