Parkett for kjøkken

Illustrasjonsbilde av parkett på kjøkken

For mange er kjøkkenet selve hjertet i huset, der foregår mye av det sosiale. Før ble kjøkkenet gjemt, nå er det ofte en åpen løsning hvor både familier og venner samles. Mat er blitt en del av kosen, og dertil matlagingen. Så hva slags gulv bør man ha på kjøkkenet? Passer parkett for kjøkken?

Parkett for kjøkken?

For mange er kjøkkenet en del av stua og allrommet, dermed blir gulvet bestemt av det som er i resten av huset. Men hvis man ser på kjøkkenet som en egen sone, så har det ofte en annen bruk enn stua. Noe som gjør at man bør vurdere et tilpasset gulv der.

På kjøkkenet er det ofte masse søl, både vannsøl og matfett. Ting mistes i gulvet og det er mye gåing mellom de ulike delene av kjøkkenet. Slitasjen er derfor ofte høyere her enn i resten av huset. Det kommer selvsagt an på hvordan og hvor mye kjøkkenet brukes.

Mørk parkett på kjøkken
Lys laminat på kjøkken
Kjøkken med vinylgulv

Ser man på de to største utfordringene på kjøkkenet så er det vannsøl og slitasje. Det tryggeste valget er laminat, korkgulv eller vinylgulv. Disse gulvene har ulike egenskaper, men fellesnevneren er at det er gulv som tåler vann, er enkle å rengjøre og tåler hard bruk. Vann blir liggende oppå gulvet og kan enkelt tørkes vekk, mens det på parkett trekker ned og lager flekker hvis man ikke tørker opp raskt nok. Matfett og annet søl er bare å vaske vekk, og er du uheldig å miste noe i gulvet, så er sjansen for at det blir hakk og riper i gulvet langt mindre enn med parkett. Ikke alle disse gulvene er kompatible med gulvvarme, så det er viktig å undersøke før man kjøper gulv.  Dersom du ønsker å lese mer om disse gulvene, se bloggpostene under.

Dersom man velger parkett på kjøkkenet, bør man være innforstått med gulvets egenskaper slik at man kan forebygge og behandle gulvet etter bruken. Det finnes i dag flere hjelpemidler som kan fjerne flekker og mindre hakk/riper.

Les gjerne disse bloggpostene også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn gavekort på 1 000kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon og kampanjetilbud!

Hver uke trekker vi en som får 1 000kr i gavekort.

You have Successfully Subscribed!