Hundevennlig gulv

hvit hund på gulv 2

Parkett for hund? 

I parketteksperten får vi mange spørsmål om hva som er hundevennlige gulv. Det er ikke en enkel fasit på det, for når man anskaffer seg gulv er det flere faktorer man bør tenke på. Vi gir deg noen gode råd og tips for hvordan du velger gulv når du har hund. 

Det er forskjell på å ha en eldre, rolig hund eller det å ha en glad og leken valp i huset. En eldre hund går rolig rundt i huset, og vil verken spinne eller prøve å grave seg ned i gulvet ditt. De er også husrene. Da kan du fint ha parkett om det er et ønske. Et tregulv som parkett vil kunne få riper av klørne. Ved tisseuhell kan fukten trenge inn i parketten og gjøre skade på gulvet dersom du ikke er rask nok til å tørke det opp. På den andre siden kan man på et senere tidspunkt pusse ned tregulvet og det blir som nytt. Velger du parkett er det en fordel å velge et gulv med et hardt treslag, og det er viktig med en bra overflatebehandling. Sjekk med selgeren av gulv for denne informasjonen før du velger gulv.

Hundevennlig gulv?

Dersom du ønsker minst mulig etterarbeid og skader på gulvet ditt vil det være lurt å vurdere korkgulv, laminat eller vinylgulv. Alle disse gulvene er vannbestandige, dermed trekker ikke vann og tiss like lett inn i gulvet som på parkett. Gulvene er også svært slitesterke, slik at en glad hund på vei ut døra vil ikke ripe opp gulvet. Og ikke minst er gulvene lette å vaske og holde rene. Noe som er en fordel med sølete hundepoter. Med andre ord hundevennlig gulv. 

hund som tisser på gulv

En hund som løper og tasser over gulvene til stadighet vil også lage lyd. Spesielt dersom klørne til enhver tid ikke er kortklipte. Så dersom du bor i et hus med flere etasjer og/eller flere beboere bør du vurdere vinylgulv eller korkgulv. Disse to gulvene er mer lyddempende enn laminat, og vil dermed redusere støyen fra en tassende hund. De er også mykere og mer behagelig for både deg og hunden din å gå på.

Når du velger gulv, velg et gulv med struktur. Et glatt gulv vil være svært ubehagelig for hunden å skli rundt på. Det finnes mange typer overflater på både laminat, vinyl og korkgulv, så det vil ikke være noe problem å finne et passende gulv. Snakk med selgeren og oppgi at du har hund slik at de kan hjelpe deg med å finne riktig struktur på gulvet.

Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn gavekort på 1 000kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon og kampanjetilbud!

Hver uke trekker vi en som får 1 000kr i gavekort.

You have Successfully Subscribed!