Parkett eller laminat?

BerryAlloc-Høytrykkslaminat-grandAvenue-magnificent-mile

Skal du legge nytt gulv? Det er ikke like lett å vite hva du skal velge; parkett eller laminat? Hva passer din smak og ditt behov best? Nedenfor gir vi deg en enkel oversikt over fordeler med de to materialene, slik at det kanskje blir enklere for deg å ta det rette valget. 

Fordeler med parkettgulv

Det er mange fordeler med å velge parkettgulv. Parkett er enkelt å legge, og det repareres lett uten at hele gulvet må tas opp. Dessuten er det enkelt å vedlikeholde med oljebehandling, selv i soner som er spesielt utsatt for slitasje,  som for eksempel kjøkken og gang. 

Parkett er et naturmateriale, og det betyr at hver enkelt stav er unik. Det skaper et behagelig uttrykk, og du kan velge mellom svært mange uttrykk. Variasjonen i treslag og farger er stor. Fordelen med parkett er at det kan slipes ned og oljes eller lakkeres, slik at du kan endre gulvets uttrykk uten å bytte det helt ut. 

Med parkett får du et kvalitetsgulv som føles varmt å gå på, og som gir deg frihet til å bytte uttrykk mange ganger.

Fordeler med laminat

berryAlloc Høytrykkslaminat

En stor fordel med laminat er at den tåler høy belastning, og derfor velger mange dette materialet hvis de har kjæledyr eller barn. Med laminat er gulvet ditt motstandsdyktig mot dyreklør, skarpe gjenstander, leketøy og høy aktivitet.

Laminatgulv tåler en del vannsøl, så det kan fint legges i alle rom bortsett fra våtrom. Det vil ikke falme uansett hvor sterkt sollys det utsettes for. Laminat er ikke tre, men mange lag papir som er blitt utsatt for svært høyt trykk. Moderne laminat finnes i et stort utvalg av naturtro utførelser, og produsentene kan nå levere større variasjon i mønsteret på stavene enn de kunne tidligere, med mål om å imitere det unike uttrykket til parkett.

Med laminat får du et gulv som krever lite vedlikehold, og som virkelig tåler en trøkk.

Viktig å huske på

Før du velger om du skal ha parkett eller laminat, er det viktig å huske på at parkett ikke tåler vannsøl så godt. Søler du vann på parkett, bør du passe på å få tørket det opp og ikke la det bli liggende på overflaten. Hvis du vet at dette blir vanskelig for deg å gjennomføre, kan det være en idé å vurdere laminat.

Når det gjelder laminat, bør du ha i bakhodet at dette hardføre materialet ikke er så lett å reparere når det først er kommet dype hakk og riper i det. Fordi laminat består av mange papirlag, kan det ikke slipes ned, og du kan ikke bytte farge på det. Hvis du ønsker frihet til å endre gulvets utseende, kan parkett være rett valg for deg.

Parketteksperten hjelper deg

Vi i Parketteksperten har lang erfaring og høy kompetanse innen legging, sliping og vedlikehold av gulv. Vi hjelper deg gjerne med å finne et gulv som passer din bolig og livsstil.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 959 14 040 eller send oss en henvendelse, så hjelper vi deg!

Kanskje du er interessert i disse artiklene også 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.
48464_Gaveort_1

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn gavekort på 1 000kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon og kampanjetilbud!

Hver uke trekker vi en som får 1 000kr i gavekort.

You have Successfully Subscribed!