Laminat v.s Parkett

Høytrykkslaminat BerryAlloc Grand Avenue Magnificent Mile. Foto av gulv i stue.

Gulvet er det største møbelet i huset, og valg av gulv er ikke et man skal ta lett på. Hos Parketteksperten er de opptatt av å bruke god tid på sine kunder, gi råd og i samarbeid med kunde komme frem til hvilket gulv som passer kundens behov aller best. 

I tillegg til å drive nettbutikk som leverer gulv og diverse byggevarer til hele Norge, er daglig leder og håndverker Thomas Svensen en selvutnevnt gulv-fanatiker. Med 34 år i bransjen – både innenfor legging, sliping og vedlikehold, vet han godt hvilke tips og råd han vil gi til kunder som er på jakt etter drømmegulvet. 

Som i de fleste andre, er gulv-verdenen også mye styrt av trender. Det har vært en lengre periode nå hvor lyse og/eller hvitpigmenterte 1-stavs parketter med lite kvist har vært høyt ettertraktet. 

– I tillegg til lyse parketter, har etterspørselen etter grå gulv også vært stor. Vi forventer og ser nå et lite skifte mot mørkere gulv. Noe som virker å holde seg stabilt er ønsket om eksklusivitet, både i de lyse og mørke fargesjiktene. 

Overflatebehandling er også noe å tenke på, mener Thomas.

–  Den nåværende trenden er definitivt matte gulv. Matt lakk absorberer sollyset, og minimerer gjenskinnet fra sola i gulvet. Den svenske kvalitetsleverandøren Kährs vant nylig en design pris for sin ultra matte lakk, og har siden det gjort stor suksess med sine ultra mattlakk – kolleksjoner Lux og Lumen

Laminat vs Parkett Ultra matt lakk

Se Lux kolleksjonen til Kährs her!

Det store spørsmålet – laminat eller parkett?

I dagens marked ligger laminatgulvet og parketten nokså likt i konkurransen om en plass i de norske hjem. Med et bredt utvalg bredder, tykkelser, lengder og dekorer på hver side av vekta har kunder nok å velge i.

– Her er det viktig at kunde setter av noen minutter til å drøfte fordelene og bakdelene ved de forskjellige gulvtypene satt opp i mot sin egen hverdag og livssituasjon. 

1. Parkett – kjenn treverket under føttene

Da parkett er produsert av naturlige materialer vil dette føles varmere og lunere samtidig som hvert gulvbord vil være helt unike. Parketten gir et mer eksklusivt utrykk og med utallige overflatebehandlinger finnes parketter som vil gi akkurat det utrykket man er ute etter. Da parketten er naturlig mykere en f.eks et laminat, vil det være utsatt for bruksslitasje som sår og merker. Det fine er at det meste kan behandles, og parkettene kan slipes og overflatebehandles på nytt. 

Laminat vs Parkett Saga Exclusive Pearl

Saga Exclusive Pearl er en nydelig hvitpigmentert 1-stavs parkett fra SAGA. Se den her!

2. Laminat – uovertruffen slitestyrke

Om du har barn eller husdyr og er ute etter noe som tåler dette, og samtidig er enkel å vedlikeholde, så er laminatet et perfekt valg. Dagens laminater er utrolig slitesterke og tåler en travel hverdag. 
Laminatet er i utgangspunktet hardere og noe kaldere enn en parkett, men det fungerer godt med gulvvarme. I tillegg leverer leverandører som BerryAlloc i noen av sine kolleksjoner laminater med ferdig monterte underlag. Disse skal gi bedre varmegjennomstrømning og virke lyddempende. Laminater fås i de fleste farger, og man kan være sikker på å ikke få tilfeldige kvistutslag og yteved om dette ikke er designet på dekoret. 

3. Oljet Parkett

Om valget har havnet på parkett, anbefaler Thomas oljet parkett. Med en aktiv hverdag og to hunder mener han dette er et supert valg da det er lettere å reparere skader og merker sammenlignet med en lakkert parkett. 

– Om man skulle være så uheldig å få riper eller merker i parketten kan man enkelt legge på et tynt strøk med vedlikeholdsolje. Vi har erfaring med at kunder tror det er en stor prossess, og at de må ta ut møbler osv – dette er ikke tilfellet. 

Showroom

Det er mange ting som bør tas i betraktning når man skal velge sitt nye gulv, og det er ikke alltid lett. Om du har spørsmål eller bare vil snakke med en fagperson, så råder Thomas kunder til å ta turen innom butikken. 

– For å få til en god dialog så kunde får de aller mest informative og kunnskapsrike rådene så er det ingenting som slår en fysisk samtale. Her i vårt showroom tar vi oss tiden til å vise, forklare å hjelpe kunder på den beste måten. Vi holder åpent hver dag mellom 08-17 og 08-18 på torsdager i Strykerveien 22B, 1658 Torp. 

Om du skulle befinne deg i andre steder i landet, er også Parketteksperten tilgjenglig på både mail, telefon og chat i nettbutikken. 

– Spør oss, vi er her for å hjelpe! 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn gavekort på 1 000kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon og kampanjetilbud!

Hver uke trekker vi en som får 1 000kr i gavekort.

You have Successfully Subscribed!