Hvordan tar jeg vare på parketten min?

parkett-rengjøring-1100px

Hvordan tar jeg vare på parketten min?

Parkett er et naturlig levende gulv som vil endres sammen med deg gjennom hele sin levetid. Det føles varmt og mykt under føttene og ser fantastisk ut. De fleste parketter kan slipes og vil dermed ha en lang levetid, men hva kan man gjøre for å forebygge at slipingen blir nødvendig med det første?

Hvordan tar jeg vare på parketten min?

På grunn av parkettens myke overflate er den spesielt utsatt for riper og hakk. I en travel hverdag kan det å benytte seg av filtputer under møbler vise seg å være et lite tiltak med stor gevinst.

Om skaden er skjedd finnes det måter å reparere uten å ta opp gulvet eller skifte ut bord. Det finnes flere ulike typer reparasjons sett som er enkle å bruke selv for den uerfarne.

Rengjøring spiller også en stor rolle i holdbarheten til gulvet ditt. En fin huskeregel er så lite vann og såpe som mulig. Ikke bare kan for mye vann tørke ut gulvet, men vann binder også støv, noe som kan ende med at støvet setter seg godt fast i eventuelle faser på parketten. Bruk av såpe som ikke er tilegnet tregulv kan også skade parketten. Regelen er at tørrmopp og støvsuger går en lang vei! Om du har flekker så anbefales det å bruke en fuktig med godt oppvridd klut. De fleste leverandører leverer såper som er tilpasset gulvene de leverer.

Oljet parkett

En oljet parkett krever oftere vedlikehold enn en lakket parkett. Det anbefales å gå over med en vedlikeholdsolje rett etter legging og i ettertid ca. 1 gang i året. De fleste ser for seg dette som en tidkrevende og slitsom prosess med flytting av møbler – det er det ikke. Med vedlikeholds voks fra f.eks. Osmo er påføring av vedlikeholds olje like lett som å vaske gulvet. Vedlikehold av slitte partier og gangbaner på et oljet gulv kan enkelt gjøres uten at hele flaten bør tas.

Vedlikeholdpakke fra Osmo finner du her!

En lakket parkett trenger ikke samme årlige behandling som en oljet parkett. Men etter flere års bruk kan man vurdere å gå over en lakket parkett med en lakk-refresher.

Hos Parketteksperten.no finner du en bredt utvalg produkter som vil hjelpe deg med å ivareta ditt nye eller gamle gulv. Se våre vedlikeholdsprodukter her eller spør oss gjerne!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn gavekort på 1 000kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon og kampanjetilbud!

Hver uke trekker vi en som får 1 000kr i gavekort.

You have Successfully Subscribed!