Hvilke gulv passer ulike interiørstiler?

Hvordan tar jeg vare på parketten min?

Når det kommer til interiørstiler og gulv er det er ingenting som er rett eller galt. Det finnes ingen fasit, og det viktigste er at du velger et gulv du liker og som passer din livsstil. Mange ønsker likevel hjelp med å finne ut hvilken type gulv som kan passe med stilen de har hjemme, eller den de holder på å bygge opp. Her presenterer vi en liten gulvguide for fire ulike stiler for å hjelpe deg litt på veien mot å velge nytt gulv.

Elegant og eksklusivt

For en elegant og eksklusiv stil, kan det være flott med et gulv med mørk tone. Det passer godt med fyldige stoffer og blanke overflater.Et tregulv lagt i fiskebensmønster vil særlig understreke det klassiske uttrykket på interiøret, og gjør gulvet til et spennende blikkfang.

Ønsker du et roligere gulv, vil brede bord opp mot 250 mm gi et eksklusivt utseende. 

Produktforslag:

Hyttestilen

Med hyttestilen mener vi en rustikk stil, for eksempel en som passer til norske fritidsboliger. For å bygge opp denne stilen kan det være en idé å velge en lys parkett med mye kvist, eksempelvis eik. Kvisten vil fremheve gulvet og lage en lun atmosfære i rommet. Om du ønsker en litt mer eksklusiv hyttestil, kan du få det ved å velge det samme gulvet med mindre kvist.

Både uttrykks- og vedlikeholdsmessig kan det være lurt å velge et oljet gulv fremfor et lakkert om du vil ha den rustikke stilen. Et oljet gulv er også enklere å holde pent over tid enn et lakkert gulv.

Fordi mange i større grad går inn med sko i fritidsboligen enn hjemme, kan det være fordelaktig å velge et børstet gulv. Den børstede overflaten gjør at riper, merker og sår i parketten ikke synes så godt, og den har også mer struktur som gjør den varmere å gå på. Det gir en lun følelse.

Produktforslag: 

Skandinavisk minimalisme

Skandinavisk minimalisme kan være så mangt, men de siste årene har denne stilen blitt særlig definert av lyse toner og enkle former, ispedd strammere, mørke linjer. Et gulv i lyst tre, som for eksempel eik og ask, vil harmonere godt med denne stilen, og mange velger også hvitlakkerte og gråhvite gulv for å gi et rolig uttrykk. 

En-stavs parkett i brede bord på 190 mm og oppover vil gi lange linjer og få skjøter, noe som vil fremheve en ellers minimalistisk interiørstil.

Produktforslag: 

Røft og stilig

En røff og stilig interiørstil defineres gjerne av mørke toner og et værbitt preg. For å fremheve dette, kan et børstet gulv med mørk innfanging være noe for deg, eller kanskje til og med et gulv av røkt tre.

Et håndskrapet gulv med sparklede kvister og sprekker ser ekstra tøft ut, og fremhever det værbitte og uperfekte.

Produktforslag: 

Usikker på hvilket gulv du skal velge?

Husk at vi i Parketteksperten kan hjelpe deg med å finne det beste gulvet for akkurat din stil. Med Tilje Unik kan du selv designe akkurat det gulvet du ønsker deg. Les mer om Tilje Unik her eller send oss en henvendelse her dersom du ønsker hjelp til å finne rett gulv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn gavekort på 1 000kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon og kampanjetilbud!

Hver uke trekker vi en som får 1 000kr i gavekort.

You have Successfully Subscribed!