Hva er laminat?

Parkett og laminat er foreløpig de to mest vanlige og populære typene gulv på markedet. Begge deler er flotte gulv som har sine unike fordeler. Parkett er tregulv, det vet nok de fleste – men hva er egentlig laminat? Og hvilke fordeler får man ved å velge denne gulvtypen?

Laminat: stabilt gulv som tåler det meste

Mange tror at laminat er et plastikkgulv som ser og føles kaldt og uekte. Laminat har endret seg mye de siste årene og i dag er det knapt mulig å se eller føle forskjell på de fineste laminatgulvene og ekte treverk.

Kjernen i laminatgulvet er en HDF-plate. Det er en fiberplate med svært høy tetthet (High Density Fibreboard), som gir gulvbordene den ekstreme stabiliteten og styrken gulvet er kjent for!

Naturlig og elegant utseende

På toppen av laminatens fiberplate er det et dekortrykk. Dette består av et lag dekorpapir som er blitt utsatt for svært høyt trykk. Dekorpapiret er forsterket med et av naturens hardeste materialer: aluminiumoksid.

Dekortrykket kan imitere utseendet til tre eller andre materialer som stein og betong, og kan være svært naturtro. Det finnes et laminatgulv for enhver interiørstil.

Slitesterkt gulv til god pris

Kombinasjonen av materialer gjør laminat til et gulv som tåler høy belastning, er slitesterkt og motstandsdyktig mot dyreklør, leker, høy aktivitet og skarpe gjenstander.

Mange laminatgulv tåler også godt vannsøl og endrer heller ikke utseende når det utsettes for sollys. Så her får man et gulv som krever minimalt med vedlikehold og tåler det meste, til en svært fornuftig pris! 

Les også: Hvorfor sklir laminatgulv fra hverandre i skjøtene? 

Laminat eller parkett?

Laminat eller parkett? Det er et spørsmål mange spør seg når de skal ha nytt gulv. Forståelig nok, i og med at de to gulvtypene kan se svært like ut. Likevel er det viktig å være klar over at de har mange unike egenskaper som bør vurderes når et valg skal tas.

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over fordelene med parkett og laminatgulv.  Kanskje gjør dette valget litt lettere for deg?

Ønsker du deg gulv av laminat?

Parketteksperten har idag et svært godt utvalg av laminatgulv – i dag over 150 ulike produkter, og flere kommer stadig til. Vi fører laminat gulv fra store produsenter som Pergo, BerryAlloc, Wicanders og Kronotex. Du vil finne laminatgulvet du drømmer om i vårt sortiment. 

Hos oss kan du få laminatgulv i beige, brun, grå, hvit, sort og mange flere farger. Vi tilbyr dessuten laminat gulv i en rekke ulike utførelser:

  • 1 stav
  • 2 staver
  • 3 staver
  • Mønster
  • Skipsgulv

Se hele Parkettekspertens utvalg av laminatgulv her.

Er du ikke sikker på hvilket laminat gulv du skal velge? Spør oss gjerne i butikk eller gjennom vår kontaktside! Vi står alltid klare til å hjelpe deg.

Noen av våre laminatgulv

Ekstra slitesterk!
Ekstra slitesterk!
Ekstra slitesterk!
Ekstra slitesterk!
Ekstra slitesterk!

Andre artikler som kan være av interesse

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.