Hva er egentlig laminat?

Laminat BerryAlloc Fiji EIk. Foto av gulv på kjøkken.

Laminat eller parkett? Det er ofte et spørsmål mange spør seg når de skal ha nytt gulv. Det finnes andre alternativer også, men parkett og laminat er foreløpig de to mest vanlige og populære gulvalternativene. Parkett er tregulv, det vet vi, men hva er egentlig laminat? 

Laminat er ikke tre, det er et gulv som er satt sammen av flere sjikt med materialer som er satt sammen gjennom en lamineringsprosess. Kjernen i laminatgulvet er en HDF-plate. Det er en fiberplate med svært høy tetthet (High Density Fibreboard), som gir gulvbordene ekstrem stabilitet og styrke. På toppen av fiberplaten er det et dekortrykk. Det består av mange lag papir som er blitt utsatt for svært høyt trykk. Dekortrykket kan imitere utseendet til nettopp tre eller andre materialer som stein og betong, og kan være svært naturtro. Dekortrykken er forsterket med et av naturens hardeste materialer, aluminiumoksid 

Denne kombinasjonen av materialer gir et gulv som tåler høy belastning, er slitesterkt og motstandsdyktig mot dyreklør, leker, høy aktivitet og skarpe gjenstander. Laminatgulv tåler en del vannsøl, og falmer heller ikke når det utsettes for sollys. Så her får man et gulv som krever minimalt med vedlikehold og tåler masse. Til en svært fornuftig pris!  

Stort utvalg av laminat

Parketteksperten har idag et svært godt utvalg av laminatgulv og andre gulv. Vi har over 150 ulike laminatgulv og flere kommer stadig til. Se et lite utvalg under. Se hele utvalget av laminatgulvet her.  

Andre artikler som kan være av interesse

1

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn gavekort på 1 000kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon og kampanjetilbud!

Hver uke trekker vi en som får 1 000kr i gavekort.

You have Successfully Subscribed!