Gulv på vegg, i tak eller som bord? Se lekre, kreative løsninger!

Parkett på gulv og vegg

I Parketteksperten har vi i mange år lagt parkett på vegg og i tak, men vi har også brukt gulv til helt andre ting. Trenden med mer naturlige materialer i hjemmene våre fortsetter, og treverk blir stadig mer populært. Se våre kreative måter å bruke parkett på!

Parkett på vegg

I den siste tiden ser vi at interiørblader og tv-programmer stadig fronter gulv, og da spesielt parkett, på veggen og noen ganger i tak. Mange ønsker en kontrastvegg, og bruker parkett til dette. Ved å bruke samme parkett du har på gulvet, drar du gulvet oppover veggen. En veldig stilig detalj som står ut.

Bør man da legge parken stående eller liggende på veggen? Det bestemmer du selv. Legger du parketten stående vil rommet virke noe høyere, mens legger du den liggende vil rommet virke bredere. Så det kommer an på rommet og hvordan du ønsker det skal fremstå. Drar du parketten på veggen i gulvets lengderetning får du et flott uttrykk.

På bildene over ser man en fiskebensparkett på vegg på et hotell i Oslo. To bilder viser Parketteksperten igang med å lage en flott parkettvegg hos en bedrift og det ferdige resultatet. Det siste bildet er fra en privatkunde som ønsket en kontrastvegg med samme parkett som gulvet. 

Andre materialer på vegg

Det er ikke bare parkett som kan brukes på vegg. Under ser du noen kundebilder. Den ene kunden har valgt å bruke korkgulv og dratt det opp på veggen bak senga. Ikke bare er kork varmt og mykt å gå på, det gir også en bedre isolasjon. De andre bildene viser en kunde som har valgt vinylgulv på bad og brukt samme gulvet mellom vask og speil. Kreativt og fint ikke sant?

Parkett som bord

Ikke la kreativiteten stoppe her. Hva med et spisebord i samme stil som gulvet for å lage en helhetlig stil over det? Ved å lage bord med parkett får du akkurat det bordet du vil, og ikke minst en helhet i rommet. I Parketteksperten har vi hjulpet kunder med gulv og bord (kun avbildet bord her, ikke kombinasjonen).

Andre kreative bruk av gulv

På bildene under ser du en køyeseng og et skap som er laget på en båt. En av Parkettekspertens dyktige håndverkere har laget dette. Både sengen og skapet er laget av gulvmaterialer og tilhørende lister. I tillegg har vi laget tv-bord og benker. Det er kun å la fantasien ta overhånd, for her er det mye spennende muligheter.

Seng laget av parkett
Skap laget av parkett

Slik gjør du det

Hvordan legger man parkett på veggen eller i taket? Som man gjør på gulvet, men det krever litt mer holding og nøyaktighet så ikke parkettbordene sklir og blir skjeve. Uavhengig av bredde og lengde, kan de aller fleste gulv legges på vegg. Vi anbefaler å feste med parkettlim eller gulvskruer, eventuelt i en kombinasjon. Husk at parketten må avklimatiseres i minimum 48 timer før den monteres. Ønsker du tilbud fra oss på gulv og legging ta kontakt med oss

Anbefalte produkter

Under finner du noen gulv som er svært pene og som passer like godt på vegg som på gulv. For andre gode tilbud på gulv, se vår Kampanjeside

-42%
Kampanje
kr 1,199.00 kr 699.00 pr. m²
-31%
kr 1,499.00 kr 1,029.00 pr. m²
-31%
kr 1,499.00 kr 1,029.00 pr. m²

Tilbehør 

Andre aktuelle artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]