Forskjell på 1-stavs og 3-stavs parkett

Bilde av Kahrs Paris parkett i stue.

1-stavs eller 3-stavs parkett er bare ett av valgene du tar skal du kjøpe parkett idag. Det vanligste for noen år tilbake var 3-stavs parkett, mens i dag velger bortimot 70% 1-stavsparkett. Hva er egentlig forskjellen? 

3-stavs parkett er en plank med tre bord eller lameller felt inn. Det er tre tynne staver per plankebord. Dersom du ikke har byttet parkett de siste årene, er det mest sannsynlig det du har. 1-stavs parkett er et trestykke i full bredde på selve planken. Her utnytter man bredden av treet.  

1-stav er en dyrere måte å lage parkett på, og gir et bredere og mer eksklusivt uttrykk. Dette fordi man bruker bredden på trestykket, og restene av treet blir ikke brukt på samme måte. Med 3-stavs parkett er lamellene tynnere, og man kan dermed bruke rester og overflødig materiale. Det gjør det dermed rimeligere å lage denne type parkett. Kvaliteten og holdbarheten er lik, det er kun det estetiske og designet som skiller dem fra hverandre. Så 1-stavs eller 3-stavs parkett? Hos Parketteksperten finner du et godt utvalg av begge deler.  

Eksempler på 1-stavs parketter

-17%
På lager for omgående levering
kr 1,198.00 kr 990.00 pr. m²

Se hele Parkettekspertens utvalg av 1-stavs parketter

Eksempler på 3-stavs parketter

Se hele Parkettekspertens utvalg av 3-stavs parketter

I tillegg til 1-stavs og 3-stavs parketter finnes det også parketter med 2 staver, men her er utvalget mer begrenset. Det største utvalget finner man innen 1 stav.  Når det kommer til laminat og korkgulv, finnes det gulver med imitasjon av både 1 og 3 staver. Noen liker de smale bordene, mens andre ønsker det bredt. Det blir rett og slett en smakssak og i noen tilfeller et prisspørsmål. 

Se andre tips og råd om gulv under

Vi i Parketteksperten hjelper deg med å finne ditt drømmegulv. Kom innom oss i Fredrikstad eller ta kontakt på mail eller telefon så hjelper vi deg videre. Vi har lang erfaring fra gulvlegging og gulvsliping, og kan hjelpe med det aller meste. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


    Les om hvordan vi håndterer kundedata i vår personvernerklæring.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn gavekort på 1 000kr

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon og kampanjetilbud!

Hver uke trekker vi en som får 1 000kr i gavekort.

You have Successfully Subscribed!