Behandling av tregulv: hvilke produkter skal du bruke?

Kährs parkett Eik Stone

Ønsker du deg et tregulv som holder seg fint – år etter år? Da må du sørge for godt vedlikehold med riktig type pleieprodukt. Her får du våre råd til behandling av oljet og lakkert tregulv.

Slik behandler du oljet tregulv

Det finnes mange forskjellige vedlikeholdsprodukter til oljet tregulv, blant annet:

  • Hardvoksolje
  • Voks
  • Ren olje
  • Tynnolje

Mange tror kanskje at man må tømme rommet helt for å behandle oljet gulv – men det må du ikke nødvendigvis. Dette avhenger av hvilket produkt du velger!

Før du går i gang med vedlikeholdet, anbefaler vi uansett at du vasker over gulvet med en intensiv cleaner, slik at du får renset det.

Hardvoksolje gjør gulvet mer slitesterkt

Hardvoksolje gjør at gulvet ditt tåler mye mer slitasje og vann over tid. Dersom du bruker hardvoksolje, bør den enten rulles på eller påføres med en poleringsmaskin.

Vi anbefaler at du først flytter møblene over til den ene siden og oljer halvparten av gulvet, før du neste dag flytter møblene tilbake og oljer andre halvdel. Etter påføring skal ikke gulvet vaskes med vann før det har gått 14 dager.

Rask og enkel behandling med Magic Oil Care 

Dersom du helst vil slippe å flytte rundt på møblene, er Pallmann Magic Oil Care et godt alternativ. Magic Oil Care gjør at tregulvene tåler mer slitasje og vann.

Magic Oil Care er et tynt produkt som påføres med en klut, i treverkets retning. Det kan også tilsettes i vannet når du vasker gulvet.

En stor fordel med Magic Oil Care er at det tørker på kun 15 minutter. Man kan vaske gulvene eller helle vann på dem etter 2-3 timer, og gulvet vil se like fint ut. Det er ikke uten grunn at dette produktet ofte blir brukt på hoteller og restauranter, der det er mye aktivitet.

Hvordan vaske oljet tregulv? 

Riktig rengjøring er viktig for å ikke tørke ut treverket. Du kommer langt med tørrmopp og støvsuger, og ved behov anbefaler vi å bruke oljesåpe ved vask av alle typer oljede tregulv.

Lakkrefresher til lakkert tregulv 

Også lakkerte gulv trenger pleie dersom de skal holde seg fine i lengre perioder. Dette er spesielt viktig i områder der man søler mye vann på gulvet, som gang og kjøkken.

Til lakkerte gulv kan du bruke lakkrefresher. Lakkrefresheren gjør at gulvene tåler mer vann, selv når gulvet har begynt å bli noen år gammelt. Produktet kommer i flere forskjellige glanstyper.

Vi anbefaler Pallmann sine produkter til lakkerte tregulv. Her finner du Pallmann Finish Care.

Les også: Olje eller lakk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]