Kan man ha varmefolie under gulvet?

Varmefolie under gulv på stue

Varmefolie gir en behagelig komfortvarme i rommet, og er et godt valg til de fleste gulvtyper. Velger du denne typen gulvvarme, må du sørge for at gulvet ditt bygges opp på riktig måte! Her tar vi for oss hva du må tenke på når du legger varmefolie under parkett, laminat og vinylgulv.

Gulvvarme som passer til de fleste gulvtyper

Varmefolie er et produkt som legges under gulvet ditt. Med varmefolie montert jevnt under hele gulvflaten, får du en jevn og behagelig varme. Det finnes matter i forskjellige størrelser og ulike wattstyrker, så du vil kunne tilpasse gulvvarmen til dine behov uten problemer.

Et ofte stilt spørsmål er hvilke typer gulv som tåler varmefolie –  svaret på dette er at folie passer til både parkett, laminat og en del vinylgulv. Det er riktignok viktig å være klar over at de ulike gulvtypene krever ulik oppbygging.

Slik er varmefoliematter bygget opp 

Varmefolie er tynne matter som er enkle å rulle ut. Mattene består av tre lag:

 • Depron (harde skumgummiplater)
 • Folie
 • Plast

De fleste varmefolier har fuktsperre innebygd. Velger du et produkt som ikke har fuktsperre, må du ha dette i tillegg til folien.

Dersom det er betonggulv må det legges plast under, og deretter depron, folie, plast og til slutt gulv. Til andre typer undergulv enn betong slipper man plasten først, og kan legge depronen rett på.

Parketteksperten har det du trenger til ditt gulv. Her finner du vårt utvalg av varmefolie.

Enkel løsning for varme under parketten

Varmefolie egner seg godt til parkettgulv. Det er svært enkelt å legge; du kan nemlig legge varmefoliemattene direkte under parketten, uten underlag mellom.

Det er riktignok spesielt én ting du bør ha i bakhodet dersom du skal ha varmefolie under parketten din: Varmen på overflaten må ikke overstige 27 grader. Dette er et krav fra parkettleverandørene, da gulvet kan sprekke opp eller bule ved høy temperatur.

I dag er alle varmefolier til salgs laget for å holde temperaturen under grensen. Problemer med overoppheting kan likevel oppstå dersom du har tepper med plast på undersiden, sekker eller andre tette gjenstander på gulvet. Sørg for at det er god varmegjennomstrømning til enhver tid for å unngå skader på parketten. For å være på den sikre siden, anbefales det ofte å holde temperaturen noe lavere enn 27 grader.

Laminatgulv kan legges rett på varmefolien 

I likhet med parkett, er laminat en gulvtype som gjerne kan kombineres med varmefolie. Dette er et enkelt og effektivt alternativ for gulvvarme under laminaten, da gulvet kan legges rett på varmefoliemattene.

Laminatgulv finnes i mange ulike tykkelser. Dersom du skal ha varmefolie under gulvet ditt, vil tykkere laminat gi deg et mer stabilt gulv. Hos oss i Parketteksperten får du laminat med tykkelse fra 7-12 mm.

Hva er kravene for varmefolie under vinylgulv?

Når det kommer til varmefolie under vinylgulv, er det noen krav du må forholde deg til. Det finnes enkelte vinyltyper som ikke krever trykkfordeling, som korkvinyl. I de fleste tilfeller må du riktignok ha et underlag mellom varmefoliemattene og vinylen.

Det er stor variasjon i hva de ulike leverandørene krever av underlag. For å finne ut hva som kreves for ditt gulv, kan du se spesifikasjonene utarbeidet av leverandøren din. Ta kontakt med forhandler dersom du er usikker.

Man kan legge varmefolie under vinylgulv, men da må man ha en trykkfast plate – som for eksempel Fermacell. Dette fordi vinyl er en relativt tynn og myk type gulv. Den kan sprekke opp og du kan få svikt i gulvet dersom vinylen legges rett på varmefolien, uten en trykkfordelende plate mellom. Måten man bygger opp dette på er:

 • Depron
 • Varmefolie
 • Plast
 • 10 mm Fermacell
 • Underlag til vinyl: Pergo Heat
 • Vinylgulv

Ønsker du hjelp med varmefolie til ditt gulv?

Parketteksperten har lang erfaring og bred kunnskap om gulvvarme. Våre medarbeidere kan hjelpe deg med å velge produkter og svare på dine spørsmål om varmefolie. Ønsker du montering, bistår vi selvfølgelig også med dette.

Kom innom butikken, ring oss eller send en henvendelse – så hjelper vi deg!

6 thoughts on “Kan man ha varmefolie under gulvet?

  • MetteParket says:

   Heisan. Takk for ditt spørsmål. Det tør dessverre ikke vi å svare på, her må du høre med leverandør av varmeanlegget ditt, og jeg vil tro at det også kommer an på en del andre ytre faktorer. Mvh. Mette, parketteksperten

 1. Arild Myrvang says:

  Hei
  Har vanlig gulvbelegg i dag,og har planer om å legge laminatgulv.
  Hvis jeg velger varmefolie,kan denne legges direkte på eksist. gulvbelegg ?

  • MetteParket says:

   Hei. Vi anbefaler å fjerne vinylbelegg, varmefolie bør installeres på underlag av betong, gips eller sponplater. Men hør gjerne med leverandør og installatør av varmefolie hva de anbefaler.

 2. Ottar says:

  Hei,
  et spørsmål til eksperten, vi la laminat av god kvalitet (trodde vi) på stue og kombinert kjøkken ca i 2018. (Pergo, lange bord) Etter litt tid begynte det å knirke i kjøkkendelen. Dette har nå utvidet seg til nesten hele gulvet. Vi har 6 mm Depron, plast og varmefolie som underlag. Trehus fra 2001 med sponplategulv. Det var ikke et eneste knirk i det gamle gulvet før vi byttet. Har lagt ned laminatet selv, etter Pergo sin bruksanvisning. Hva kan tenkes å være feil her ?
  Jeg var redd for at Depron 6mm ble for mykt men kan jo se at det er et mye anbefalt underlag for laminat med varme.

  • Kenneth says:

   Heisann Ottar!
   Her kan det være et par forskjellige grunner. Om gulvet ikke knirket fra før så kan man se bort i fra at det er undergulvet. Underlagene hørtes riktig ut, håper også at du har et underlag over plasten, type Pergo Heat eller lignende.
   Knirken kan være at gulvet ikke har god nok klarning til vegg, at det har låst seg der og går litt i spenn. Dette skyver seg bare utover i gulvet. Eller så kan det være at gulvet har blitt låst enten under kjøkkenet eller inntil, slik at det ikke får bevege seg fritt. Sjekk ut dette først 🙂
   //Kenneth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]