Forskjell på laminat og høytrykkslaminat

Forskjell på laminat og høytrykkslaminat. Illustrasjonsfoto.

Laminat er et ord vi er godt kjent med, men hva med høytrykkslaminat? Forskjell på laminat og høytrykkslaminat? Parketteksperten gir deg en kort innføring her.

Laminat er et gulv som er satt sammen av flere sjikt med materialer som er satt sammen gjennom en lamineringsprosess. Kjernen i laminatgulvet er en HDF-plate. På toppen av fiberplaten er det et dekortrykk. Det består av mange lag papir som er blitt utsatt for svært høyt trykk. Laminat er produsert med en trykk på 300-500 psi. Dekortrykket kan imitere utseendet til nettopp tre eller andre materialer som stein og betong, og kan være svært naturtro.

Høytrykkslaminat er den tykkeste, sterkeste og mest holdbare varianten av laminatgulv. Den er satt sammen av flere lag trefiber, og er produsert med et trykk på 1400 psi. Dette gjør produktet mer holdbart og mer motstandsdyktig mot vann, slitasje, varme og kjemikalier enn vanlig laminat. Høytrykkslaminat er derfor mer egnet til butikk og restauranter enn vanlig laminat, men er også like fint i private hjem.

Kort konkludert så er forskjell på laminat og høytrykkslaminat at høytrykkslaminatet er en forbedret og sterkere utgave av laminat. Begge kan brukes i private hjem, men det anbefales å legge høytrykkslaminat på offentlige steder som butikker og restauranter da denne er svært slitesterk.

Parketteksperten har et stort utvalg av laminatgulv, samt et stort utvalg av høytrykkslaminatgulv fra BerryAlloc

Eksempler på høytrykkslaminat gulv

Andre artikler som kan være av interesse

Parkett eller laminat?

Skal du legge nytt gulv? Det er ikke like lett å vite hva du skal [...]

Hvorfor sklir laminatgulv fra hverandre i skjøtene? 

Laminatgulv er bygget opp av organiske materialer som krymper og sveller i takt med endringer [...]

2 Comments

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]