Hva gjør du når parketten får flekker?

Flekker på parketten illustrasjonsbilde

Flekker på parketten, og du får ikke vasket den bort? Er det hjelp å få? Parketteksperten gir deg tipsene for å fjerne flekker som kaffe, rødvin, fett og vannflekker. Mange flekker lar seg nemlig fjerne.  

Fjerne flekker på parketten

Flekker på parketten er kjedelig. Det er viktig å fjerne flekkene så fort som mulig. Jo lenger flekken får ligge på parketten, jo lengre ned i treverket vil den trekke seg. Og desto vanskeligere blir det å fjerne den. Har du fått kaffe, rødvin, blod eller te på parketten, kan Woca Flekkfjerner hjelpe deg. Denne skal du kun bruke på oljede eller hardvoksoljet parkett. Spray på, vent i 10-20 minutter slik at den rekker å jobbe seg igjennom olja eller hardvoksen. Den må rekke å virke. Etterjobb med pleieolje når flekken er fjernet.

Jo bedre vedlikeholdt gulvet er, jo lettere er det å fjerne flekkene. Et oljet gulv som er oljet ofte, har tette porer. Et tips for å se om du har nok olje eller hardvoksolje på gulvet er å ta litt vann på fingrene og sprute ned. Dersom det perler seg, trekker ikke vannet like godt ned i gulvet, og gulvet er bra vedlikehold. Dersom vanndråpene ikke perler seg, trenger vannet seg lettere ned i gulvet. Det trenger da påfyll av vedlikeholdsprodukter 

barn søler jord på gulv

Vanskelig flekker

Til de vanskeligste flekkene på oljet/hardvoksoljete gulv bruk Woca Flekknøytraliserer. Dette er en flekknøytraliserer. Der hvor du får sorte flekker, er det garvesyra i eika som har slått seg, og dermed blitt sort. Det kan for eksempel være vann eller hundetiss som har blitt liggende en liten stund. Da holder det ikke med bare en flekkfjerner.

Spray på, la den virke. Den må også jobbe seg igjennom treverket. Jo lenger flekken har ligget der, jo lenger må sannsynligvis flekknøytralisereren  virke. Dersom den blir liggende lenge på, vil den etter hvert bli litt sukrete, da er det bare å vaske det vekk. Dette produktet kan du fint bruke flere ganger. Det er ikke noe farlig at den ligger på en stund. Gjelder ikke på lakkede parketter. Flekken bør pleies i etterkant med en pleieolje eller pleiepasta for å mette flekken man har vasket.  

Andre bloggposter du kanskje vil like

Hundeskader på parketten?

Årlig blir det mange nye hundeiere i Norge, og man tenker ikke alltid på hva [...]

Hvorfor slipe gulvet i stedet for å legge nytt?

Om du ønsker å gi gulvet ditt et nytt og stilig uttrykk til en hyggelig [...]

2 Comments

Parkett eller laminat?

Skal du legge nytt gulv? Det er ikke like lett å vite hva du skal [...]

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]