Hundeskader på parketten?

hund som tisser på gulv

Årlig blir det mange nye hundeiere i Norge, og man tenker ikke alltid på hva slags potensielle skader disse firbeinte familiemedlemmene kan påføre hjemmene våre. Spesielt gulvet får gjennomgå. Hva gjør man når klørne har laget riper i parketten? Eller når tissetreningen ikke gikk så bra, og gulvet har fått flere fuktflekker. Kan det fikses? Mange hundeskader på parketten kan fikses!

Hvis du har et pent tregulv og har anskaffet deg hund, men ikke vil bytte ut gulvet kan du ta noen forhåndsregler. På lakkerte gulv kan man legge på en lakk refresher, og har man et oljet gulv legger man på en vedlikeholdsolje. Disse produktene gjør gulvet mer motstandsdyktig mot slitasje og hundetiss.

RIPER I PARKETTEN

Hvis du først har fått en hund inn i huset og fått riper i parketten, kan det være like greit å vente til hunden har blitt eldre og mer rolig før du gjør noe med gulvet. Når hunden er betraktelig roligere kan du slipe ned gulvet så det blir som nytt. Mindre riper og enkle hakk kan repareres øyeblikkelig med Kahrs touch-up. Denne type hundeskader på parketten er nokså vanlig dessverre. 

hvit hund på gulv 2

VANN- OG TISSEFLEKKER PÅ PARKETTEN

Har du fått en valp i huset vil det skje uhell før hunden er husren. Det aller viktigste når du har parkett og valp er å sørge for å tørke opp tisset og vannsøl med en gang. På den måten vil det ikke trenge ned i parketten eller gi stygge merker. Hvis uhellet har skjedd, uten at du rakk å tørke det opp og det har blitt flekker, fortvil ikke. Det finnes muligheter.

Vi kan ikke garantere noe, men flere av Parkettekspertens ansatte har selv hund, og har kommet i slike situasjoner. Sørg for å tørk opp etter hunden så fort som mulig. Deretter kan du bruke Woca Flekknøytraliserer. Du må bruke denne i hvert fall 1-2 ganger for å få vekk flekken. Det er garvesyren i eika som gjør at du får en svart flekk, noe som denne sprayen vil fjerne. Etter at man har brukt produktet, må man legge på lakk elle olje på flekken for å forsegle gulvet på nytt. Man kan også legge et vedlikeholdsprodukt over hele gulvet etterpå for å få lik glans. Hvorvidt man ønsker å gjøre dette kommer ofte litt an på hvor flekken befinner seg.  

I tillegg til å fjerne tisseflekker, er dette produktet også veldig fint til å bruke til å fjerne vannflekker/ringer på kjøkkenbord, stuebord eller på tregulv.

Andre bloggposter du kanskje liker

Hundevennlig gulv

Parkett for hund?  I parketteksperten får vi mange spørsmål om hva som er hundevennlige gulv. [...]

Hva gjør du når parketten får flekker?

Flekker på parketten, og du får ikke vasket den bort? Er det hjelp å få? [...]

Hvorfor slipe gulvet i stedet for å legge nytt?

Om du ønsker å gi gulvet ditt et nytt og stilig uttrykk til en hyggelig [...]

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]