Fiskebensparkett til inspirasjon

Fiskebensparkett illustrasjon

De siste årene har det vært mer fokus på gulv enn tidligere. Fiskebensparkett er blant vinnerne. Utvalget er betraktelig større, og med priser som stadig går nedover, er det flere som ønsker å bytte ut slitte gulv. Man kan si at gulvet er hjemmets største møbel, det synes i alle rom. Fiskebensgulv er en gammel og tradisjonsrik måte å legge tregulv på, men samtidig er den moderne og har et eksklusiv preg over seg.

Mønstergulv

Mønstergulv blir stadig mer populært, og fiskebensparkett er nok det mest populære blant disse gulvene. Det er et klassisk valg, men også et personlig valg som setter særpreg på ditt hjem. Denne måten å legge gulv på har røtter til langt bak i tid. Fransk adel startet med dette på 1500-tallet før trenden nådde England på 1600-tallet. Dette gulvmønsteret ble assosiert med herregårder, slott og kirker. Den dag i dag legges denne type gulv i representasjonsboliger og andre rom man ønsker å fremheve.  

Fiskebensparkett fra Tarkett
Fiskebensparkett illustrasjon
Lys fiskebensparkett illustrasjon
Fiskebensparkett illustrasjon

Fiskebensparkett

Fiskebensgulv legges på en annen måte enn tradisjonelt parkett. Du kan selv velge farge og bredde på stavene. Smale staver gir et klassisk og urbant uttrykk, mens brede staver gir et litt roligere uttrykk og er også raskere å legge. Det går mye i lyse farger for tiden, men vi ser en dreining over mot mørkere farger på gulvet nå. Man kan også blande farger for å få et enda mer livlig gulv om ønskelig.  

En rimeligere og raskere variant er å kjøpe fiskebeinsgulv i laminat eller vinylklikk. Disse gulvene kommer med klikksystem og er lettere å legge, spesielt på gulv som ikke har gulvvarme

Et ypperlig valg for deg med barn og/eller hund, men som samtidig vil gjøre litt ut av gulvet. 

Bildene ved siden av/under er av vinylklikk og laminat, og som man ser er det vanskelig å skille dette fra parkett.  

 

Kahrs fiskebensgul i vinylklikk Luxury Tiles Calder Fiskebensmønster
Laminat BerryAlloc Chateau Fiskeben Charme Lys Natur. Foto av gulv i stue.

Vi i Parketteksperten hjelper deg med store og små spørsmål om fiskebensparkett. Ikke nøl med å ta kontakt. Vi kan også legge fiskebensparkett for deg, ta kontakt med oss så gir vi deg en pris inklusiv parkett, lim, underlag og jobben. 

Sjekk vår inspirasjonsside for Fiskebensgulv for å se hele utvalget. 

Kanskje du også liker disse artiklene

Hvilke gulv passer ulike interiørstiler?

Når det kommer til interiørstiler og gulv er det er ingenting som er rett eller [...]

Forskjell på fiskebensparkett og vanlig parkett

Mange lurer på forskjellen på vanlig parkett og fiskebensparkett, og hvordan man legger dette. Det [...]

Video: Slik legger du fiskebensmønster

Vår håndverker viser hvordan man legger det populære fiskebensmønsteret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]