Hvorfor velge vinylgulv?

vinylgulv klikk pergo modern plank light village

Med vinylgulv får du et slitesterkt og lettstelt gulv med lyddempende egenskaper. Et ypperlig valg for den aktive eller de med barn eller kjæledyr.

Praktisk og slitesterkt

Siden det er slitesterkt og krever minimalt med vedlikehold er et vinylgulv praktisk for en aktiv livsstil. Materialet er lett å rengjøre og tåler godt vannsøl og fukt. Det har ikke våtromsstandard, men kan fint legges i alle rom, inkludert baderom og vaskerom. Vinyl egner seg særlig godt i utsatte områder som entréer og kjøkken.

Vinylgulv er enkelt og raskt å legge, og har særlig lang varighet hvis det hellimes til underlaget. Dette er vanligere i butikker og kontorlokaler enn i private hjem, men alle Parketteksperten sine vinylgulv har 25 års garanti. 

Lyddempende egenskaper

Vinylgulv føles varmt og behagelig å gå på, og det absorberer lyd. Faktisk har det så gode lyddempende egenskaper at det reduserer trinnstøy med 50%. Det gjør at det egner seg særlig godt i etasjer hvor aktivitetsnivået er høyt. Vinyl kan være en god løsning for å redusere støy fra etasjen over, for eksempel hvis du har soverom eller utleieleilighet i sokkelen, eller har barnerom i husets andreetasje.

Rimelig og naturtro

Vinyl er et rimelig gulvbelegg, og kommer i mange utførelser i forskjellige farger og stiler. Moderne vinyl kommer i svært naturtro uttrykk. På den måten kan du få et gulv som ligner på parkett, men med vinylens praktiske egenskaper.

Når tiden omsider kommer for å bytte ut gulvet, er materialet 100% resirkulerbart.

Viktig å tenke på

Før du legger vinylgulv, bør du tenke over at materialet varierer i varmebestandighet fra produsent til produsent. Vinyl reagerer i utgangspunktet ikke like godt på varme som mange andre gulvbelegg. Det kan lettere bevege på seg når det utsettes for varme, som for eksempel gulvvarme, noe som øker risikoen for at det dannes sprekker mellom stavene.

Ikke alle vinylgulv er uegnet for gulvvarme, men vi anbefaler å undersøke produktets varmebestandighet før du bestemmer deg.

Få eksperttips om klikkvinyl

I videoen under snakker vi om klikkvinyl med Karina fra Pergo. Du får vite fordelene med vinylgulv, tips til hvilket gulv du bør velge og hvilke underlag som egner seg best.

Ønsker du hjelp til å velge rett gulv?

Vi i Parketteksperten hjelper deg gjerne med å finne et vinylgulv som passer deg, enten du har gulvvarme eller ikke. Send inn en henvendelse her.

Andre bloggposter som kan interessere deg

Hvorfor velge korkgulv?

Korkgulv er et slitesterkt gulv med lyddempende og varmeisolerende egenskaper. Det er varmt og mykt [...]

Parkett eller laminat?

Skal du legge nytt gulv? Det er ikke like lett å vite hva du skal [...]

Hvorfor slipe gulvet i stedet for å legge nytt?

Om du ønsker å gi gulvet ditt et nytt og stilig uttrykk til en hyggelig [...]

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]