Hvorfor velge korkgulv?

alaska oak

Korkgulv er et slitesterkt gulv med lyddempende og varmeisolerende egenskaper. Det er varmt og mykt og gå på, og tåler en svært aktiv livsstil. I tillegg er det bærekraftig og miljøvennlig.

Lyddempende og varmeisolerende

Cellestrukturen i kork ligner en bikube, og dette gir materialet varme- og lydisolerende egenskaper. De lyddempende egenskapene gjør at denne gulvtypen egner seg godt i etasjer med høy aktivitet, og kan være en god løsning for å redusere støy fra etasjen over. Dette er for eksempel aktuelt hvis du har soverom eller utleieleilighet i sokkelen, eller har barnerom i husets andreetasje. Dessuten passer denne type gulv godt i kjellere på grunn av sine varmeisolerende egenskaper. Korkmaterialet er allergivennlig og varmebestandig, og kan fint legges over gulvvarme.

Gulv av kork kommer også i mange naturtro utførelser som imiterer parkett.

trinnlyd

Et miljøvennlig valg 

Kork er et miljøvennlig valg, fordi det lages av overskuddsmateriale fra vinkorkproduksjon. Korkproduksjonen er fra før miljøvennlig, ettersom innhøstingen av korkeikens bark skjer for hånd, og skader ikke treet. Hvert år vokser ny bark frem, noe som gjør dette til en fornybar og bærekraftig ressurs.

Viktig å tenke på før du velger korkgulv

Før du bestemmer deg for om du vil ha denne type gulv, er det viktig at du tenker på hva gulvet kommer til å bli utsatt for. Vinyllaget på toppen gjør at korkgulv tåler en del vann, men dette gulvbelegget bør likevel ikke legges i våtrom. Vannsøl som blir liggende på korkgulvet over tid, kan gjøre at at korken svulmer opp. 

Gulvet passer likevel godt i alle andre rom enn våtrom, og du kan fint ha det i kjøkken og entré som utsettes for moderat vannsøl.

Ønsker du hjelp til å finne et gulv som passer ditt behov? Vi i Parketteksperten hjelper deg gjerne! Send inn en henvendelse her.

Se noen utvalgte gulv av kork fra Wicanders under eller se hele utvalget av korkgulv her

Andre bloggposter du kanskje vil like

Hundevennlig gulv

Parkett for hund?  I parketteksperten får vi mange spørsmål om hva som er hundevennlige gulv. [...]

Hvorfor velge vinylgulv?

Med vinylgulv får du et slitesterkt og lettstelt gulv med lyddempende egenskaper. Et ypperlig valg [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få våre tilbud før alle andre!


[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]